22 Aralık 2018 Cumartesi @ 18:00
All Saints Moda Kilisesi
YENİ YIL KONSERİ
Duyuru tarihi: 1 Aralık 2018

Değerli Üyelerimiz ve Sanatseverler,
İstanbul Filarmoni Derneği’nin Yeni Yıl Konseri, 22 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 18:00’de All Saints Moda Kilisesi’nde gerçekleşecek.
Soprano Simge Büyükedes, mezzosoprano Asude Karayavuz ve piyanist Evren Büyükburçlu Erol, tanınmış arya ve düetlerden seçtikleri bir programla dinleyiciyle buluşacaklar.
Konser öncesinde Aydın Büke “Sesli Program Notları”yla besteciler ve yapıtlar hakkında kısa açıklamalarda bulunacak.

All Saints Moda Kilisesi @ 18:00
YENİ YIL KONSERİ
Simge Büyükedes (Soprano)
Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
Evren Büyükburçlu Erol (Piyano)
- Aydın Büke’nin Sesli Program Notları sunumuyla
- G. Rossini (1792-1868) :Petite messe solennelle’den Düet
- “Qui tollis peccata mundi”
- Simge Büyükedes (Soprano)
- Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
- G. Caccini (1551-1618) / V. Vavilov (1925-1973) : Ave Maria
- Simge Büyükedes (Soprano)
- C. Saint-Saëns (1835-1921) :Samson et Dalila operasından Dalila’nın Aryası
- “Mon cœur s’ouvre à ta voix”
- Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
- O. Respighi (1879-1936) :Nebbie
- Simge Büyükedes (Soprano)
- G. Bizet (1838-1875) :Carmen operasından Carmen’in Aryası
- “L’amour est un oiseau rebelle”
- Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
- G. Rossini :La Separazione
- Canzonetta Spagnuola
- Simge Büyükedes (Soprano)
- G. Rossini :L’italiana in Algeri operasından Isabella’nın Aryası
- “Cruda sorte! Amor tiranno!”
- Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
- J. Offenbach (1819-1880) :Les contes d’Hoffmann operasından Düet
- “Belle nuit, ô nuit d’amour”
- Simge Büyükedes (Soprano)
- Asude Karayavuz (Mezzosoprano)
Simge Büyükedes
Soprano2007 yılında M.S.G.S.Ü.D.K. Opera Ana Sanat Dalı’ndan Ece İdil’in öğrencisi olarak mezun olduktan sonra Milano’daki Teatro Alla Scala Opera Akademisi’ni kazandı ve 2007-2009 yılları arasında Leyla Gencer, Mirella Freni, Luciana Serra, Renato Bruson, Luis Alva, Vincenzo Scalera, James Vaughan, Ottavio Dantone, Giovanni Antonini, Pietro Mianiti, Marco Guidarini, Michael Hampfe, Marco Gandini ve Antonio Albanese ile çalıştı. İtalya’da başladığı kariyerini dünyanın her yerinde sürdürmektedir.
Kazandığı Ödüller:
2004 – Siemens Opera Yarışması – (4.lük) Mansiyon – İstanbul.
2006 – 4. Leyla GENCER Uluslararası Opera Yarışması – Finalist – İstanbul.
2007 – Sedat & Güzin Gürel Sanat Vakfı Lied Yarışması – 2.lik Ödülü – İstanbul.
2011 – Uluslararası Hans Gabor-Belvedere Yarışması – 3.lük, Medya Ödülü ve Viyana Devlet Operası’nda Odisyon Ödülü – Viyana.
2011 – Aida Yarışması – En iyi Aida Ödülü – Verona.
2013 – Uluslararası Francisco Vinas Yarışması – Zarzuela Ödülü – Barcelona.
2013 – Lions Club – Ülkesini Dünyada En İyi Temsil Eden Opera Sanatçısı Ödülü
2014 – Andante – Donizetti Ödülleri – Yılın En İyi Kadın Opera Şarkıcısı Ödülü
2015 – Semiha Berksoy Vakfı Opera Ödülleri – Suna Korad Özel Ödülü
Asude Karayavuz
Mezzosopranoİstanbul doğumlu sanatçı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuş ve İstanbul Siemens Opera Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Mozarteum Yaz Akademisi’ne kabul edilerek Edith Mathis, Kurt Widmer ve Edda Moser gibi seçkin sanatçılarla çalışmıştır. Mezun olduktan sonra La Scala Tiyatrosu’nda bir yer edinerek Leyla Gencer, Mirela Freni, Luciana Sera, Renato Bruson, Luigi Alva ve Vincenzo Scalera gibi önemli isimlerle çalışmıştır. 6. Leyla Gencer Opera Yarışması finalisti olmuş̧ ve Lirik Plak Akademisi tarafından verilen Leyla Gencer Büyük Ödülü’nün sahibi olmuştur. Türkiye’de Andante Dergisi tarafından verilen Yılın En İyi Kadın Opera Şarkıcısı ve En İyi Müzisyeni Ödülü’nü ve Semiha Berksoy Vakfı’ndan Suna Korad Yılın En İyi Kadın Opera Şarkıcısı Özel Ödülü’nü almıştır.
Oynadığı Roller:
“Publia”, Aureliano in Palmira (Martina Franca, Valle D’Itria Festivali); “Carmen”, Carmen (Ankara Devlet Opera ve Balesi); “Mercedes”, Carmen (Arena di Verona); “Lola”, Cavaleria Rusticana (San Carlo di Napoli Tiyatrosu); “Anna Reich”, Windsor’un Şen Kadınları (İstanbul Devlet Opera ve Balesi); “Meg Page”, Falstaff (Cervantes de Malaga Tiyatrosu); “Kontes”/”Rosina”, I due Figaro (Salzburg Pfingsten Festivali, Alighieri di Ravenna Tiyatrosu, Real Madrid Tiyatrosu, Colonde Madrid Tiyatrosu); “Pisana”, I due Foscari (Verdi di Triste Tiyatrosu); “Rosina”, Sevil Berberi (Campoamor de Oviedo Tiyatrosu, Jovelanos de Gijon Tiyatrosu); “Baronessa”, Floransa’nın Hasır Şapkası (Wexford Opera Festivali); “Clorinda”, Tancredi ve Clorinda’nın Savaşı (Ponchieli di Cremona Tiyatrosu); “Flora”, La Traviata (Verdi di Trieste Tiyatrosu); “Pippeto” / “Il Musico”, Le Convenienze ed Inconvenienze Teatrali (La Scala Tiyatrosu); “Isabela”, Cezayir’de Bir İtalyan Kızı (Palau de les Arts de Reina Sofia); “Maddalena”, Rigoletto (Filarmonico di Verona Tiyatrosu); “Brangane”, Tristan und Isolde (Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası).
Konser Performansları:
Beethoven, 9. Senfoni (Ravelo Auditorium Bonn Açılış Konseri, Beethoven Müzik Festivali, Malaga Müzik Festivali); Pergolesi, Stabat Mater (Brescia, Lozan, Bursa); Mozart, Vesperae Solennes de Confessore (La Scala Tiyatrosu); Mozart, Requiem (İstanbul, Ankara)
Çalıştığı şefler ve yönetmenler:
Sergio Alapont, Giovanni Antonini, Gürer Aykal, Andrea Batistoni, Giorgio Bernasconi, Jordi Bernacer Valdes, Myung-Whun Chung, Rengim Gökmen, Marco Guidarini, Julian Kovatchev, Vachtang Machavariani, Riccardo Muti, AntonioPiroli, Renato Palumbo, Giacomo Sagripanti, Nicola Valentini, Alberto Zedda, Antonio Albanese, Recep Ayılmaz, Arnaud Bernard, Andrea Cigni, Michael Hampfe, Werner Herzog, Yekta Kara, Joseph Franconi Lee, Damiano Micheleto, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Giorgio Strehler, Franzo Zefireli.
Kayıtları:
CD
“Contessa”, I Due Figaro (Mercadante), Ducale etiketiyle, Dünya prömiyeri kaydı
Şef: Riccardo Muti
DVD
“Publia”, Aureliano in Palmira (Rossini), Bongiovanni etiketiyle
Della Valed’Itria Festivali canlı kayıt
Şef: Giacomo Sagripanti
Evren Büyükburçlu Erol
PiyanoMüzisyen bir aileden gelen Evren Büyükburçlu Erol İstanbul’da doğdu. Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duydu. İlkokulu bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nü kazandı. Prof. Metin Öğüt’ün öğrencisi olarak 1998 yılında Lisans eğitimini birincilikle, 2000 yılında Yüksek Lisansını “pekiyi” derece ile tamamladı. Oda müziğinde Prof. Judith Uluğ, Prof. Reşit Erzin, Prof. Suna Erel, Prof. Gönül Gökdoğan ve Prof. Seher Tanrıyar ile çalıştı.
Piyano, oda müziği ve Türk bestecileri repertuvarı son derece geniş olan müzisyen, yurt içinde birçok önemli konser merkezinde (Süreyya Operası, Kültür Üniversitesi Akın Güç Oditoryumu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Atatürk Kültür Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu, Aksanat, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Avusturya Kültür Ofisi, İtalyan Kültür Merkezi, Kars Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü, Kocaeli Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İzmir Kültür Sanat vb.) ve yurt dışında Tunus, Bulgaristan ve Viyana’da sayısız konserler verdi. Fahrettin Kerimov yönetiminde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde Franz Liszt’in Macar Fantezisi’ni, Arif Melik Aslanov yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Çaykovski I. Konçertosu’nu yorumladı.
G. Heimowski, Hüseyin Sermet, Vedat Kosal, Christoph Ritter, Kai Wessel’in master kurslarını ve Uelt Wiget’in “20. Yüzyıl Müziği” seminerine aktif olarak katıldı. Bariton Prof. Mesut İktu’nun 2010 yılında çıkan “Türk Ezgileri” CD kaydında yer aldı. Konser kariyerine solist ve oda müziği repertuarı üzerine devam etmekte olan Evren Büyükburçlu Erol, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik programını Prof. Hülya Tarcan’ın sınıfında başarı ile tamamlamıştır; aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Özgür Tuncer
Piyanoİstanbul’da doğdu. Piyano çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Metin Öğüt’ün öğrencisi olarak başladı. Aynı konservatuvarın lisans kısmından bölüm birinciliği ile mezun olduktan sonra, yüksek lisans çalışmalarına yine Prof. Metin Öğüt ile devam ederek başarı ile bitirdi. Tez çalışmalarını Prof. Filiz Ali danışmanlığında “Chopin’in Müzikal Yorumu” üzerine yaptı. Daha sonra Sanatta Yeterlik (Doktora) çalışmalarını Prof. Hülya Tarcan danışmanlığında “Klasisizmden Romantizme Yöneliş ve Beethoven’ın Piyano Sonatı Anlayışında İkinci Dönemin Preromantiklere Yaptığı Etki” başlıklı tez konusu üzerine tamamladı.
Öğretim üyeliğinin yanı sıra konser faaliyetlerini de aralıksız sürdüren sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Afyon ve yurt dışında birçok resital, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler vermiş, çeşitli radyo ve televizyon programlarında yer almıştır. Bunlardan bazıları olarak; TRT 2 Televizyonu’nun AKM Büyük Salonu’ndan naklen yayınladığı hafta sonu konserinde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde verdiği konserleri, 3. Cemal Reşit Rey Uluslararası Piyano Festivali’nde, 4. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde, 1. İzmir Uluslararası Piyano Festivali’nde, 3. Afyon Klasik Müzik Festivali’nde, İzmir Sanat Konser Salonu, Kadıköy Süreyya Operası, İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi, Borusan Kültür Sanat, İstanbul Kültür Üniversitesi Konser Salonu, Akbank Sanat ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdiği resitalleri, 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde Bas Burak Bilgili, CSO Konser Salonu’nda Kemancı Pelin Halkacı Akın, İş Sanat Konser Salonu’nda Çellist Erman İmayhan ve Kadıköy Süreyya Operasında Kemancı Hande Özyürek ile birlikte verdikleri konserler sayılabilir.
Ayrıca Sicilya’da (Palermo) “Conferenza Musicale Mediterranea” organizasyonunun düzenlediği yarışmaya katılmış, jüri tarafından seçilerek Sicilya’da konser verme hakkını elde etmiş ve doldurulan CD’de Türkiye’yi temsilen yer almıştır. Dünyanın en prestijli yarışması olan Belçika “Uluslararası Kraliçe Elizabeth Piyano Yarışması”nda yine Türkiye’yi temsil eden sanatçı, Fransa’da (Marsilya) Akdeniz ülkeleri organizasyonu çerçevesinde Fransız ve Türk bestecilerden oluşan bir resital vermiştir.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde 12. Uluslararası Eskişehir Festivali’nin açılışını yapan Özgür Tuncer, “Cumhuriyetimizden Günümüze Türk Bestecilerinden Esintiler” adlı bir proje kapsamında solo piyano için yazılmış pek çok eserin incelenip 14 Türk bestecisinin bir araya getirilmesiyle oluşan aynı zamanda belgesel bir nitelik de taşıyan konser programının ilk kez seslendirilişini gerçekleştirmiş ve bu projeyi daha sonra Akbank Sanat ve İzmir Sanat’ta tekrarlamıştır.
Halen MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.